top of page

Όροι και Κανονισμοί

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου (ΔΦΜΜΚ) διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού          Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου και το Θέατρο Ριάλτο, και λαμβάνει χώρα από τις 8 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2022, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

 

Βασικός στόχος του ΔΦΜΜΚ είναι η προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης, με την παρουσίαση ενός πολυσυλλεκτικού προγράμματος ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Σκοπός του φεστιβάλ είναι, επίσης, η προαγωγή και διάδοση της παραγωγής ταινιών μικρού μήκους, καθώς και η ανάπτυξη πνεύματος φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους δημιουργούς. Επίσης, παρουσιάζει το έργο ταλαντούχων σκηνοθετών που χρησιμοποιούν με επιτυχία δημιουργικές μορφές κινηματογραφικής γλώσσας και, στα πλαίσια μιας ταινίας μικρού μήκους, διηγούνται αποτελεσματικά μια ιστορία. Το φεστιβάλ αποτελεί ετήσιο θεσμό, με ελεύθερη είσοδο.

 

Δικαίωμα συμμετοχής

α. Όλες οι ταινίες που διαγωνίζονται πρέπει να είναι πρεμιέρες στην Κύπρο.

β. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ έχουν οι εξής κατηγορίες ταινιών μικρού μήκους: μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές, φοιτητικές και κινουμένων σχεδίων.

γ. Η διάρκεια των ταινιών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25 λεπτά.

δ. Στο φεστιβάλ γίνονται δεκτά για προβολή τα ακόλουθα φορμάτ: DCP, Quick Time: 720p - 1080p / H264, MPEG - 4: 720p - 1080p.

ε. Ιδιαίτερη σημασία θα δίδεται στην καλλιτεχνική ποιότητα του έργου συνολικά, στο δραματουργικό επίπεδο και τη σκηνοθετική πρωτοτυπία. Ταινίες που δεν πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις, καθώς και ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου ή/και ταινίες που προάγουν τον πόλεμο και τον ρατσισμό αποκλείονται από το Φεστιβάλ.

 

Οι ταινίες θα προβληθούν στην πρωτότυπη γλώσσα τους, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

 

Για καμία από τις ταινίες που συμμετέχουν δεν καταβάλλονται δικαιώματα προβολής.

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου να συμμετέχει ως εταίρος στο δίκτυο των φεστιβάλ της. Συνεπώς, το Φεστιβάλ από το 2019 έχει το δικαίωμα να προτείνει μία ταινία ως υποψήφια για τα Βραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

 

    Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα

α. Οι κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται τόσο για τα Διεθνή Βραβεία, όσο και για τα Εθνικά Βραβεία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.

β. Δικαίωμα υποβολής έργων έχουν Κύπριοι σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ή το εξωτερικό. Είναι απαραίτητη η επισύναψη αποδεικτικού στοιχείου για την Κυπριακή Υπηκοότητα (Ταυτότητα/Διαβατήριο).

γ. Η διάρκεια των ταινιών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25 λεπτά.

δ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ταινίες παραγωγής μετά την 1η Ιανουαρίου 2021.

ε. Τρεις κατηγορίες ταινιών γίνονται δεκτές στο Διαγωνιστικό Τμήμα:

 • Ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων, πειραματικές)

 • Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους

 • Φοιτητικές ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων, πειραματικές)

στ. Όλες οι ταινίες θα πρέπει να προβάλλονται για πρώτη φορά στην Κύπρο.

ζ. Βραβεία θα απονέμονται μόνο σε κατηγορίες με πέραν της μίας συμμετοχής.

η. Οι ταινίες που υποβάλλονται στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα θα πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 3 Κύπριους συντελεστές σε βασικά πόστα. Τα ονόματα των συντελεστών θα πρέπει να δηλώνονται στο σχετικό πεδίο της φόρμας συμμετοχής.

θ. Φοιτητικές ταινίες γίνονται αποδεκτές μόνο εάν ο Κύπριος συντελεστής είναι ο σκηνοθέτης.

ι. Φοιτητικές ταινίες γίνονται αποδεκτές μόνο εάν πρόκειται για την τελική εργασία τελειόφοιτου φοιτητή. Σε αυτή την περίπτωση, η αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από σχετική πιστοποίηση της Σχολής ή του Πανεπιστημίου όπου φοιτά ο φοιτητής.

κ. Στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα, οι ταινίες θα πρέπει να είναι γυρισμένες σε μία από τις δύο επίσημες γλώσσες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή να περιέχουν τουλάχιστον κατά το ήμισυ ελληνικούς ή τουρκικούς διαλόγους. Στις περιπτώσεις που το αφηγηματικό τους σκέλος δικαιολογεί την ύπαρξη μεγαλύτερου ποσοστού διαλόγων σε ξένη γλώσσα, ο αιτών θα πρέπει να υποβάλει επεξηγηματικό σημείωμα. Η τελική απόφαση εναπόκειται στην προκριματική επιτροπή. Ο όρος δεν ισχύει για φοιτητικές ταινίες, οι οποίες επιτρέπεται να έχουν όλους τους διαλόγους τους σε ξένη γλώσσα.

λ. Τα χρηματικά βραβεία θα απονέμονται στον Σκηνοθέτη.

μ. Προκριματική επιτροπή:

 • Η προκριματική επιτροπή είναι τριμελής και απαρτίζεται από άτομα από τον χώρο του κινηματογράφου.

 • Η επιλογή γίνεται με απλή ψηφοφορία.

 • Η προκριματική επιτροπή δεν είναι υποχρεωμένη να καταθέσει σκεπτικό επιλογής ή απόρριψης των ταινιών.

ν. Μόνο μία ταινία ανά συμμετέχοντα θα γίνεται αποδεκτή.

ξ. Ταινίες που περιέχουν διαλόγους σε ξένη γλώσσα θα πρέπει να υποβάλλονται με αγγλικούς υποτίτλους.

ο. Οι σκηνοθέτες/παραγωγοί των ταινιών οφείλουν να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής, όπου θα παραθέτουν τις τεχνικές λεπτομέρειες της ταινίας και να συμμορφώνονται με τους όρους και κανονισμούς του φεστιβάλ.

π. Η τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 15η Ιουνίου 2022. 

ρ. Οι ταινίες που διαγωνίζονται στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα επιλέγονται έπειτα από δωρεάν υποβολή τους μέσω της πλατφόρμας shortfilmdepot.com και filmfreeway.com.  

σ. Το φεστιβάλ θα ειδοποιήσει έγκαιρα μόνο τους παραγωγούς/σκηνοθέτες των ταινιών που θα εγκριθούν.

τ. Αφού ειδοποιηθεί για την επίσημη συμμετοχή της ταινίας, ο παραγωγός ή ο σκηνοθέτης θα πρέπει να αποστείλει την ταινία στη μορφή προβολής που έχει δηλώσει στην αίτησή του.

υ. Μετά την υποβολή της αίτησης, ο σκηνοθέτης ή ο παραγωγός δεν έχει δικαίωμα να αποσύρει τη συμμετοχή του.

φ. Ταινίες που είναι δημόσια προσβάσιμες και διαθέσιμες στο διαδίκτυο αποκλείονται από τον διαγωνισμό.

 

Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα

α. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ έχουν ορίσει ως Καλλιτεχνική Επιτροπή τους σκηνοθέτες Αλεξία Roider και Ιωακείμ Μυλωνά.

β. Οι διεθνείς ταινίες που διαγωνίζονται στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα επιλέγονται και προσκαλούνται έπειτα από υποβολή των ταινιών μέσω της πλατφόρμας shortfilmdepot.com και filmfreeway.com.  Εντούτοις, η καλλιτεχνική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να προσκαλέσει και άλλες ταινίες μικρού μήκους μέσω ειδικής πρόσκλησης.

γ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ταινίες παραγωγής μετά την 1η Ιανουαρίου 2021.

δ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας, πειραματικές, κινούμενων σχεδίων, φοιτητικές  και ντοκιμαντέρ μέχρι 25’.

ε. Αφού ειδοποιηθούν για την επίσημη συμμετοχή της ταινίας τους στο Φεστιβάλ, οι σκηνοθέτες/παραγωγοί των οποίων οι ταινίες θα λάβουν μέρος, θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την αίτηση μαζί με όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της ταινίας στο e-mail info@isffc.com.cy. Η κόπια προβολής (official screener) αποστέλλεται, επίσης, ηλεκτρονικά μέσω ασφαλούς συνδέσμου (secure downloadable link, π.χ. Vimeo) ή στην ακόλουθη διεύθυνση:

 

Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα ΔΦΜΜΚ

Θέατρο Ριάλτο

Ανδρέα Δρουσιώτη 19

Πλατεία Ηρώων,

3040, Λεμεσός - Κύπρος

Τηλ:  00357 25-343907

Φαξ:  0035725-749663

info@isffc.com.cy

 

στ. Το φεστιβάλ θα ειδοποιήσει έγκαιρα μόνο τους παραγωγούς/σκηνοθέτες των ταινιών που θα επιλεχθούν.  

ζ. Τα χρηματικά βραβεία θα απονεμηθούν στον Σκηνοθέτη.

η. Δύναται να υποβληθεί μόνο μία ταινία ανά συμμετέχοντα.

θ. Ταινίες που περιέχουν διαλόγους σε ξένη γλώσσα θα πρέπει να υποβάλλονται με αγγλικούς υποτίτλους.

ι. Όλες οι ταινίες πρέπει να προβάλλονται για πρώτη φορά στην Κύπρο.

κ. Μετά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής, ο σκηνοθέτης ή ο παραγωγός της ταινίας δεν έχει δικαίωμα να αποσύρει τη συμμετοχή του.

λ. Η τελευταία ημερομηνία υποβολής της ταινίας μέσω shortfilmdepot.com και filmfreeway.com είναι η 15η Ιουνίου 2022. 

 

Διαγωνιστικό Τμήμα «Amaze Me»

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή θα επιλέξει ένα διαγωνιστικό πρόγραμμα με κορυφαία μουσικά βίντεο από όλο τον κόσμο, με κριτές τους φοιτητές του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πρόγραμμα «Πανόραμα»

Προβολή ταινιών για συμμετοχή σε μη διαγωνιστικό πρόγραμμα. Οι ταινίες επιλέγονται από την Καλλιτεχνική Επιτροπή.

Φιλοξενία: Διεθνές Διαγωνιστικό: Η διοργάνωση του Φεστιβάλ καλύπτει τη διαμονή ενός εκπροσώπου από κάθε ταινία, μέχρι πέντε μέρες και επιχορηγεί μέχρι 100 ευρώ το αεροπορικό του/της εισιτήριο. Eθνικό Διαγωνιστικό: Η διοργάνωση του Φεστιβάλ καλύπτει τη διαμονή ενός εκπροσώπου από κάθε ταινία, μέχρι τρεις διανυκτερεύσεις για Κύπριους που διαμένουν στην Κύπρο (εκτός Λεμεσού) και μέχρι πέντε μέρες για Κύπριους που διαμένουν στο εξωτερικό και επιχορηγεί μέχρι 100 ευρώ το αεροπορικό του/της εισιτήριο.  

 

Οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να διευθετήσουν οποιοδήποτε θέμα προκύψει και το οποίο δεν καλύπτεται από τους παρόντες όρους και κανονισμούς. 

Αποσπάσματα από τις ταινίες, που δεν θα ξεπερνούν το 10% της συνολικής διάρκειας προβολής, θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς διαφήμισης (διαδίκτυο, τηλεόραση κτλ.).

Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να προβάλει τις ταινίες που έχουν επιλεγεί κατά την περιοδεία του εντός της χώρας, και μόνο για πολιτιστικούς σκοπούς.

Η Κριτική Επιτροπή απαρτίζεται από πέντε μέλη και οι συνεδρίες της θα πραγματοποιούνται όταν τουλάχιστον τα τρία εξ αυτών είναι παρόντα.

α. Η Κριτική Επιτροπή έχει την ευθύνη απονομής των βραβείων και για τα δύο τμήματα του Φεστιβάλ.

β. Κανένα μέλος της Κριτικής Επιτροπής δεν πρέπει να έχει άμεση ή έμμεση σχέση με ταινία που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα.

γ. Εκπρόσωπος των διοργανωτών θα μπορεί να είναι παρών στις συνεδρίες της Κριτικής Επιτροπής, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου.

δ. Τα μέλη της Επιτροπής δεν δικαιούνται να κοινοποιήσουν στον καθημερινό τύπο ή σε ενδιαφερόμενα μέρη οτιδήποτε αφορά στις διαδικασίες που ακολουθούν πριν την επίσημη ανακοίνωση. Επιπροσθέτως, δεν δικαιούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους για τις συμμετέχουσες ταινίες εκτός επίσημων συναντήσεων και προτού γίνει η ανακοίνωση της τελικής απόφασης.  

ε. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία των ψήφων των μελών.           

στ. Σε περίπτωση ισοψηφίας, ο πρόεδρος έχει τη νικώσα ψήφο.

ζ. Σκεπτικά βράβευσης θα συνταχθούν και θα ανακοινωθούν μόνο για τις νικήτριες ταινίες.

η. Η Κριτική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να μην απονείμει ένα ή και κανένα από τα βραβεία που αναφέρονται στους παρόντες όρους.

 

Βραβεία

Διεθνές Διαγωνιστικό:

 • 1ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους: 4000 ευρώ

 • Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας: 2500 ευρώ

 • 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας: 1500 ευρώ

 • Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 3000 ευρώ

 • Η Κριτική Επιτροπή δύναται να απονείμει μέχρι 3 Τιμητικές Διακρίσεις στο Διεθνές Διαγωνιστικό  Τμήμα.

 • Υποβολή υποψηφιότητας στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, βάσει των κανονισμών της Ακαδημίας.

  

Eθνικό Διαγωνιστικό:

 • 1ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας: 4000 ευρώ & υπηρεσίες διανομής από τη Radiator Sales.

 • 2ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας:  2500 ευρώ.

 • Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας «Ντίνου Κατσουρίδη»: 2500 ευρώ & παροχή τεχνικού εξοπλισμού για την επόμενη μικρού μήκους του δημιουργού (υπηρεσίες).

 • Bραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας: υπηρεσίες post-production, colour correction και DCP in HD – Εταιρεία Stefilm (υπηρεσίες).

 • Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας: 500 ευρώ – Δήμος Λεμεσού (απονέμεται στον/ην ηθοποιό).

 • Η Κριτική Επιτροπή δύναται να απονείμει μέχρι 3 Τιμητικές Διακρίσεις στο Εθνικό Διαγωνιστικό  Τμήμα.

 

Άλλα Βραβεία

Βραβείο Φοιτητικής Επιτροπής για Καλύτερο Μουσικό Βίντεο: 500 ευρώ στην κατηγορία ΑΜΑΖΕ ΜΕ που απονείμει η φοιτητική κριτική επιτροπή του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ.

 

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ διατηρούν το δικαίωμα να καταρτίζουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και να προβαίνουν σε αλλαγές όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

 

Για κυπριακές ταινίες απαιτείται:

α. Σύνοψη στα Ελληνικά και Αγγλικά για τις ελληνοκυπριακές ταινίες και σύνοψη στα Αγγλικά για τις τουρκοκυπριακές ταινίες.

β. Διανομή ρόλων και τίτλοι έναρξης/τέλους (credits) (σε ψηφιακή μορφή) και οι διάλογοι της ταινίας στα Αγγλικά.

γ. Ο σύνδεσμος (online link) θα πρέπει να έχει ενσωματωμένους τους αγγλικούς υπότιτλους.

δ. Φιλμογραφία και βιογραφικό σημείωμα του σκηνοθέτη στα Ελληνικά και Αγγλικά. Για τις τουρκοκυπριακές ταινίες μόνο στα Αγγλικά.

 

19. Η άδεια χρήσης βαραίνει τον παραγωγό για κάθε ταινία που υποβάλλεται, με βάση τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.

20. Η απόφαση των Διοργανωτών ως προς την ερμηνεία των παρόντων όρων και κανονισμών είναι τελεσίδικη.

21. Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο ΔΦΜΜΚ σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων όρων και κανονισμών.

22. Οποιαδήποτε νομική διαφωνία θα λυθεί μόνο σε κυπριακό δικαστήριο


 

Rules & Regulations

 

The International Short Film Festival of Cyprus (ISFFC) is organised by the Ministry of Education Culture, Sports and Youth of Cyprus and the Rialto Theatre, and takes place from the 8th until the 14th October 2022 at the Rialto Theatre in Limassol.

 

The main objective of the ISFFC is the promotion of the art of Cinema by showcasing a diverse programme of short films from around the globe. The aim of the festival is also to promote and propagate the production of short films, and to develop a spirit of friendship and cooperation among filmmakers. Moreover, the ISFFC presents the work of talented filmmakers who successfully use various forms of the cinematic idiom to effectively tell a story in a short film. The festival is an annual event with free entrance.

 

Eligibility

a. All films in Competition must be Cyprus premieres.

b. The eligible short film genres entitled to participate in the competition section are the following: fiction, documentary, experimental, student and animation short films.

c. Films must not exceed 25 minutes in length.

d. Formats eligible for screening are the following: DCP, Quick Time: 720p - 1080p / H264, MPEG - 4: 720p - 1080p.

e. The overall artistry and the quality of work, the dramaturgy level of the film and the directing originality will be highly valued. Films not complying with the above standards or of pornographic content and/or films promoting war and racism shall be excluded from the festival.

 

Films will be screened in their original language with English and Greek subtitles.

 

No screening fees are paid to any of the participating films.

 

The International Short Film Festival of Cyprus was selected by the European Film Academy to join the network of its partner festivals. Therefore, since 2019, the Festival has the right to nominate one short film for the European Film Academy Awards.

 

National Competition Section

a. Cypriot Films compete both for the International Awards, as well as for the National Awards of the Ministry of Education, Culture, Sports and Youth of Cyprus.

b. Cypriot Directors who live and work in Cyprus or abroad may submit their work. As a proof of their Cypriot Nationality, filmmakers must submit a copy of their ID card/passport.

c. Films must not exceed 25 minutes in length.

d. Films must have been completed after the 1st of January 2021.

e. Three film categories are accepted in the Competition Section:

 • Short films (fiction, animation, experimental)

 • Short documentaries

 • Student short films (fiction, animation, experimental).

f. All films must be Cyprus Premieres.

g. Awards will be granted only in categories with more than one participation.

h. Films submitted in the National Competition Section must include at least 3 Cypriots in major credits. Their names must be included in the relevant field of the entry form.

i. Student films may only be accepted if the director is Cypriot.

j. Student films may only be accepted if the film is the student's graduation project. In this case, the application for participation should be accompanied by a certificate from the school/university where s/he studies.

k. Films in the National Competition Section must be in one of the two official languages of the Republic of Cyprus, or contain at least 50% of Greek or Turkish dialogues. In case of films whose narrative justifies the existence of a larger percentage of dialogues in a foreign language, the applicant must provide an explanatory note. The final decision rests with the pre-selection committee. This does not apply for student films; the latter are allowed to have all dialogues in a foreign language.

l. The monetary prizes shall be granted to the Director.

m. Pre-selection committee:

 • The pre-selection committee consists of three members from the field of cinema.

 • The selection is made by simple vote.

 • The pre-selection committee is not obliged to provide their motivation for selecting or rejecting a film.

n. Only one film per participant may be submitted.

o. Films containing dialogues in a foreign language must be submitted with English subtitles.

p. The film director/producer must complete and send the entry form in which they shall provide the technical details of the film and must comply with the rules and regulations of the festival.

q. Deadline for submissions: 15th of June 2022.

r. The films that compete in the National Competition Section are selected after free submission via the shortfilmdepot.com and filmfreeway.com platforms.

s. Only the producer/director of the selected films shall be notified by the Festival in due time.

t. When notified for Official Selection, the producer or director must send a copy of their film in the screening format stated in their application.

u. Following submission, the director or producer shall have no right to withdraw their participation.

v. Films that are publicly accessible and available on the Internet are excluded from competition.

 

International Competition Section

a. The members of the Artistic Committee, appointed by the festival organisers, are film directors Mrs Alexia Roider and Mr Ioakim Mylonas.

b. International films competing in the International Competition Section will be selected and invited following their submission via shortfilmdepot.com and filmfreeway.com. However, the artistic committee reserves the right to invite any other short films to directly participate, by granting them a special invitation.

c. Films must have been completed after the 1st of January 2021.

d. Short films accepted for competition may be fiction, experimental, animation, student or documentary shorts with a running time of up to 25’ minutes.

e. Upon notified for Official Selection, the producer or director must send a signed application form stating all technical requirements to the following e-mail address: info@isffc.com.cy. The official screener must be sent online via a secure downloadable link (e.g. Vimeo) or at the following address:

 

International Competition Section ISFFC

Rialto Theatre

19, Andrea Droussioti Str.,Heroes' Square,

3040 Limassol Cyprus

Tel: +35725343903 & +35725343907

Fax: +35725749663

info@isffc.com.cy

 

f. Only the director/producer of the selected films shall be notified by the ISFFC in due time.

g. The financial awards shall be granted to the Director.

h. Only one film per participant may be submitted.

i. Films containing dialogues in a foreign language must be submitted with English subtitles.

j. All films must be Cyprus premieres.

k. Following submission of the entry form, the director or producer has no right to withdraw their application.

m. The deadline for submissions via shortfilmdepot.com and filmfreeway.com is the 15th of June 2022.

 

“Amaze me” Competition Section

This competition programme includes top-notch music videos from around the world, invited by the Artistic Committee. A student jury from the Department of Multimedia and Graphic Arts of Cyprus University of Technology shall decide about the relevant award.

 

Panorama Programme

A programme out of competition showcasing films that are invited and selected by the Artistic Committee.

Hospitality: International Competition Section: The Festival covers the accommodation expenses of one participant from each film, up to five nights, and covers up to 100 euros of their plane ticket. National Competition Section: The Festival covers the accommodation expenses of one participant from each film, up to three nights for Cypriots living in Cyprus (non-Limassol residents) and up to five nights for Cypriots living abroad and covers up to 100 euros of their plane ticket.

The Organisers reserve the right to settle any issue that may arise, which is not included in these rules and regulations.

Film excerpts of no more than 10% of the total duration shall be used for advertising and publicity purposes (online, TV etc.).

The Festival reserves the right to screen the selected films in its travelling programme in Cyprus, only for cultural purposes.

The Jury consists of five members and the meetings take place when at least three members are present.

a. The Jury has the responsibility of granting the awards in both sections of the Festival.

b. No member of the Jury must be directly or indirectly involved in a film in competition.

c. During the Jury meetings, a representative of the organisers shall be present yet having no right to vote.

d. The Jury Members are not allowed to release to the daily press or to any interested parties anything that concerns its procedures prior to the official announcement. Furthermore, they are not allowed to express their views about the participating films outside the official meetings and before the official announcement of their final decision.

e. Decisions are made by the majority of the members' votes.

f. In case of equality of votes, the president has the winning vote.

g. The jury motivations must be drawn up and announced only for the winning films.

h. The Jury reserves the right not to present any or all of the awards stated in these rules and regulations.

 

Awards

International Competition

 • 1st Prize for Best Short Film: 4000 euro

 • Best Director Award: 2500 euro

 • 2nd Prize for Best Short Film: 1500 euro

 • Best Documentary Award: 3000 euro

 • The Jury may give up to 3 Honorary Distinctions in the International Competition Section.

 • One ISFFC nomination for the European Film Academy Awards according to the regulations set by the European Film Academy.

National Competition

 • 1st Prize for Best Cypriot Short Film: 4000 euro & Distribution services from Radiator Sales.

 • 2nd Prize for Best Cypriot Short Film: 2500 euro.

 • Best Director Award "Dinos Katsouridis": 2500 euro & provision of technical equipment for the director’s next short film (in services).

 • Best Cinematography Award: post-production services, colour correction & DCP in HD – by Stefilm. 

 • Best Actor/Actress Award (National Competition Section): 500 euro - Limassol Municipality.

 • The Jury may give up to 3 Honorary Distinctions in the National Competition Section.

Other Awards

 • Student Jury Award for Best Music Video in the Amaze Me competition section: 500 euro - Department of Multimedia and Graphic Arts, Cyprus University of Technology.

The Festival Organisers reserve the right to organise the Festival's programme and proceed to any changes if thought fit.

 

For Cypriot films the following are required:

 1. A synopsis in Greek and English for Greek Cypriot films, a synopsis in English for Turkish Cypriot Films.

 2. Main cast and credits (electronically), as well as the dialogue list of the film in English.

 3. The online link must have embedded English subtitles.

 4. For Greek Cypriot films, the director’s filmography and biography in English and Greek. For Turkish Cypriot films, the director’s filmography and biography only in English.

 

Copyright clearance is the responsibility of the producer for each submitted film, pursuant to the provisions of the intellectual rights law.

 

The decision of the Organisers, as to the interpretation of the rules and regulations, is final.

 

Submission of the entry form to the ISFFC implies the unconditional acceptance of these rules and regulations.

 

Any legal disputes shall only be settled by the Cypriot Court.

bottom of page