top of page
Όροι και Κανονισμοί 

1. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου (ΔΦΜΜΚ) διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Aθλητισμού και Νεολαίας και στο Θέατρο Ριάλτο, από τις 9 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2021, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

2. Βασικός στόχος του ΔΦΜΜΚ είναι η προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης, με την παρουσίαση ενός πολυσυλλεκτικού προγράμματος ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Σκοπός του φεστιβάλ είναι, επίσης, η προαγωγή και διάδοση της παραγωγής ταινιών μικρού μήκους, καθώς και η ανάπτυξη πνεύματος φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους δημιουργούς. Επίσης, παρουσιάζει το έργο ταλαντούχων σκηνοθετών που χρησιμοποιούν με επιτυχία δημιουργικές μορφές κινηματογραφικής γλώσσας και, στα πλαίσια μιας ταινίας μικρού μήκους, διηγούνται αποτελεσματικά μια ιστορία. Το φεστιβάλ αποτελεί ετήσιο θεσμό, με ελεύθερη είσοδο.

 

3. Δικαίωμα συμμετοχής

α. Όλες οι ταινίες που διαγωνίζονται πρέπει να είναι πρεμιέρες στην Κύπρο.

β. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ έχουν οι εξής κατηγορίες ταινιών μικρού μήκους: μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές, φοιτητικές και κινουμένων σχεδίων.

γ. Η διάρκεια των ταινιών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25 λεπτά.

δ. Στο φεστιβάλ γίνονται δεκτά για προβολή τα ακόλουθα φορμάτ:

DCP, Quick Time: 720p - 1080p / H264, MPEG - 4: 720p - 1080p

ε. Ιδιαίτερη σημασία θα δίδεται στην καλλιτεχνική ποιότητα του έργου συνολικά, στο δραματουργικό επίπεδο και τη σκηνοθετική πρωτοτυπία. Ταινίες που δεν τηρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις, καθώς και ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου ή/και ταινίες που προάγουν τον πόλεμο και τον ρατσισμό αποκλείονται από το φεστιβάλ.

 

4. Οι ταινίες θα προβληθούν στην πρωτότυπη γλώσσα τους, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

 

5. Για καμία από τις ταινίες που συμμετέχουν δεν καταβάλλονται δικαιώματα προβολής.

 

6. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου να συμμετέχει ως εταίρος στο δίκτυο των φεστιβάλ της. Συνεπώς, το Φεστιβάλ από το 2019 έχει το δικαίωμα να προτείνει μία ταινία για υποψηφιότητα για τα Βραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

7. Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα

α. Οι κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται τόσο για τα Διεθνή Βραβεία, όσο και για τα Κρατικά Βραβεία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

β. Δικαίωμα υποβολής έργων έχουν Κύπριοι σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ή το εξωτερικό. Είναι απαραίτητη η επισύναψη αποδεικτικού στοιχείου για την Κυπριακή Υπηκοότητα (Ταυτότητα/Διαβατήριο).

γ. Η διάρκεια των ταινιών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25 λεπτά.

δ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ταινίες παραγωγής μετά την 1η Ιανουαρίου 2020.

ε. Τρεις κατηγορίες ταινιών γίνονται δεκτές στο Διαγωνιστικό Τμήμα:

 • Ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων, πειραματικές)

 • Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους

 • Φοιτητικές ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων, πειραματικές)

στ. Όλες οι ταινίες θα πρέπει να προβάλλονται για πρώτη φορά στην Κύπρο.

ζ. Βραβεία θα απονέμονται μόνο σε κατηγορίες με πέραν της μίας συμμετοχής.

η. Οι ταινίες που υποβάλλονται στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα θα πρέπει να -περιλαμβάνουν τουλάχιστον 3 Κύπριους συντελεστές σε βασικά πόστα. Τα ονόματα των συντελεστών θα πρέπει να δηλώνονται στην φόρμα συμμετοχής, στο αντίστοιχο πεδίο.

θ. Φοιτητικές ταινίες γίνονται αποδεκτές μόνο εάν ο Κύπριος συντελεστής είναι ο σκηνοθέτης.

ι. Φοιτητικές ταινίες γίνονται αποδεκτές μόνο εάν πρόκειται για την τελική εργασία τελειόφοιτου φοιτητή. Σε αυτή την περίπτωση, η αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από σχετική πιστοποίηση της Σχολής ή του Πανεπιστημίου όπου φοιτά ο φοιτητής.

κ. Στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα, οι ταινίες θα πρέπει να είναι γυρισμένες σε μία από τις δύο επίσημες γλώσσες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή να περιέχουν τουλάχιστον κατά το ήμισυ ελληνικούς ή τουρκικούς διαλόγους. Στις περιπτώσεις που το αφηγηματικό τους σκέλος δικαιολογεί την ύπαρξη μεγαλύτερου ποσοστού διαλόγων σε ξένη γλώσσα, ο αιτών θα πρέπει να υποβάλει επεξηγηματικό σημείωμα. Η τελική απόφαση εναπόκειται στην προκριματική επιτροπή. Ο όρος δεν ισχύει για φοιτητικές ταινίες, οι οποίες επιτρέπεται να έχουν όλους τους διαλόγους τους σε ξένη γλώσσα.

λ. Τα χρηματικά βραβεία θα απονέμονται στον Σκηνοθέτη.

μ. Προκριματική επιτροπή:

 • Η προκριματική επιτροπή είναι τριμελής και απαρτίζεται από άτομα από τον χώρο του κινηματογράφου.

 • Η επιλογή γίνεται με απλή ψηφοφορία.

 • Η προκριματική επιτροπή δεν είναι υποχρεωμένη να καταθέσει σκεπτικό επιλογής ή απόρριψης των ταινιών.

ν. Μόνο μία ταινία ανά συμμετέχοντα θα γίνεται αποδεκτή.

ξ. Ταινίες που περιέχουν διαλόγους σε ξένη γλώσσα θα πρέπει να υποβάλλονται με αγγλικούς υποτίτλους.

ο. Οι σκηνοθέτες/παραγωγοί των ταινιών οφείλουν να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής, όπου θα παραθέτουν τις τεχνικές λεπτομέρειες της ταινίας και να συμμορφώνονται με τους όρους και κανονισμούς του φεστιβάλ.

π. Η τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 15η Ιουνίου 2021. 

ρ. Οι ταινίες που διαγωνίζονται στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα επιλέγονται έπειτα από δωρεάν υποβολή των ταινιών μέσω της πλατφόρμας shortfilmdepot.com και filmfreeway.com.  

σ. Το φεστιβάλ θα ειδοποιήσει έγκαιρα μόνο τους παραγωγούς/σκηνοθέτες των ταινιών που θα εγκριθούν.

τ. Αφού ειδοποιηθούν για την Επίσημη Συμμετοχή της ταινίας, ο παραγωγός ή ο σκηνοθέτης θα πρέπει να αποστείλουν την ταινία στη μορφή προβολής που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.

υ. Μετά την υποβολή της αίτησης, ο σκηνοθέτης ή ο παραγωγός δεν έχουν δικαίωμα να αποσύρουν τη συμμετοχή τους.

φ. Ταινίες που είναι δημόσια προσβάσιμες και διαθέσιμες στο διαδίκτυο αποκλείονται από τον διαγωνισμό.

 

8. Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα

α. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ έχουν ορίσει ως Καλλιτεχνική Επιτροπή τους σκηνοθέτες Αλεξία Roider και Ιωακείμ Μυλωνά.

β. Οι διεθνείς ταινίες που διαγωνίζονται στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα επιλέγονται και προσκαλούνται έπειτα από υποβολή των ταινιών μέσω της πλατφόρμας shortfilmdepot.com και filmfreeway.com.  Εντούτοις, η καλλιτεχνική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να προσκαλέσει και άλλες ταινίες μικρού μήκους μέσω ειδικής πρόσκλησης.

γ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ταινίες παραγωγής μετά την 1η Ιανουαρίου 2020.

δ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας, πειραματικές, κινούμενων σχεδίων, φοιτητικές  και ντοκιμαντέρ μέχρι 25’.

ε. Αφού ειδοποιηθούν για την Επίσημη Συμμετοχή της ταινίας τους στο Φεστιβάλ, οι σκηνοθέτες/παραγωγοί των οποίων οι ταινίες θα επιλεγούν να λάβουν μέρος, θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την αίτηση μαζί με όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της ταινίας στο e-mail info@isffc.com.cy. Η κόπια προβολής (official screener) αποστέλλεται επίσης ηλεκτρονικά μέσω ασφαλούς συνδέσμου (secure downloadable link, π.χ. Vimeo) ή στην ακόλουθη διεύθυνση:

 

Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα ΔΦΜΜΚ

Θέατρο Ριάλτο

Ανδρέα Δρουσιώτη 19

Πλατεία Ηρώων,

3040, Λεμεσός - Κύπρος

Τηλ:  00357 25-343907

Φαξ:  0035725-749663

info@isffc.com.cy

 

στ. Το φεστιβάλ θα ειδοποιήσει έγκαιρα μόνο τους παραγωγούς/σκηνοθέτες των ταινιών που θα επιλεχθούν.  

ζ. Τα χρηματικά βραβεία θα απονεμηθούν στον Σκηνοθέτη.

η. Δύναται να υποβληθεί μόνο μία ταινία ανά συμμετέχοντα.

θ. Ταινίες που περιέχουν διαλόγους σε ξένη γλώσσα θα πρέπει να υποβάλλονται με αγγλικούς υποτίτλους.

ι. Όλες οι ταινίες πρέπει να προβάλλονται για πρώτη φορά στην Κύπρο.

κ. Μετά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής, ο σκηνοθέτης ή ο παραγωγός της ταινίας δεν έχουν δικαίωμα να αποσύρουν τη συμμετοχή τους.

λ. Η τελευταία ημερομηνία υποβολής της ταινίας μέσω της πλατφόρμας shortfilmdepot.com filmfreeway.com είναι η 15η Ιουνίου 2021.

 

9. Διαγωνιστικό Τμήμα «Amaze Me»

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή θα επιλέξει ένα διαγωνιστικό πρόγραμμα με κορυφαία μουσικά βίντεο από όλο τον κόσμο, με κριτές τους φοιτητές του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

10. "Παράλληλα Προγράμματα"

Προβολή ταινιών για συμμετοχή σε μη διαγωνιστικό πρόγραμμα. Οι ταινίες επιλέγονται από την Καλλιτεχνική Επιτροπή.

11. Φιλοξενία: Η διοργάνωση του Φεστιβάλ καλύπτει τη διαμονή ενός εκπροσώπου από κάθε ταινία, μέχρι πέντε βράδια και επιχορηγεί μέχρι 100 ευρώ το αεροπορικό του εισιτήριο.

12. Οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να διευθετήσουν οποιοδήποτε θέμα προκύψει και το οποίο δεν καλύπτεται από τους παρόντες όρους και κανονισμούς. 

13. Αποσπάσματα από τις ταινίες, που δεν θα ξεπερνούν το 10% της συνολικής διάρκειας προβολής, θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς διαφήμισης (διαδίκτυο, τηλεόραση κτλ.).

14. Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να προβάλλει τις ταινίες που έχουν επιλεγεί κατά την περιοδεία του εντός της χώρας, και μόνο για πολιτιστικούς σκοπούς.

15. Η Κριτική Επιτροπή απαρτίζεται από πέντε μέλη και οι συνεδρίες της θα πραγματοποιούνται όταν τουλάχιστον τα τρία εξ αυτών είναι παρόντα.

α. Η Κριτική Επιτροπή έχει την ευθύνη απονομής των βραβείων και για τα δύο τμήματα του Φεστιβάλ.

β. Κανένα μέλος της Κριτικής Επιτροπής δεν πρέπει να έχει άμεση ή έμμεση σχέση με ταινία που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα.

γ. Εκπρόσωπος των διοργανωτών θα μπορεί να είναι παρών στις συνεδρίες της Κριτικής Επιτροπής, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου.

δ. Τα μέλη της Επιτροπής δεν δικαιούνται να κοινοποιήσουν στον καθημερινό τύπο ή σε ενδιαφερόμενα μέρη οτιδήποτε αφορά στις διαδικασίες που ακολουθούν, πριν την επίσημη ανακοίνωση. Επιπροσθέτως, δεν δικαιούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους για τις συμμετέχουσες ταινίες εκτός επίσημων συναντήσεων και προτού γίνει η ανακοίνωση της τελικής απόφασης.  

ε. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία των ψήφων των μελών.           

στ. Σε περίπτωση ισοψηφίας, ο πρόεδρος έχει τη νικώσα ψήφο.

ζ. Σκεπτικά βράβευσης θα συνταχθούν και θα ανακοινωθούν μόνο για τις νικήτριες ταινίες.

η. Η Κριτική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να μην απονείμει ένα ή και κανένα  από τα βραβεία που αναφέρονται στους παρόντες όρους.

16. Βραβεία

Διεθνές Διαγωνιστικό:

 • 1ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους: 4000 Ευρώ

 • Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας: 2500 Ευρώ

 • 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας: 1500 Ευρώ

 • Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 3000 Ευρώ

 • Η Κριτική Επιτροπή δύναται να δώσει μέχρι 3 Ειδικές Μνείες στο Διεθνές Διαγωνιστικό  Τμήμα.

 • Υποβολή υποψηφιότητας στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, βάσει των κανονισμών της Ακαδημίας.

  

Eθνικό Διαγωνιστικό:

 • 1ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας: 4000 Ευρώ

 • 2ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας:  2500 Ευρώ

 • Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας Κυπριακής Ταινίας «Ντίνου Κατσουρίδη»: Περιλαμβάνει το ποσό των 2.500€ μια προσφορά των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΑΝ και παροχή τεχνικού εξοπλισμού για την επόμενη ταινία μικρού μήκους του δημιουργού σε υπηρεσίες.

 • Bραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας: Υπηρεσίες post-production, colour correction και DCP in HD – Εταιρεία Stefilm (υπηρεσίες).

 • Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας σε Κυπριακή Ταινία 500 Ευρώ – Δήμος Λεμεσού

 • Στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα μπορούν να δοθούν ενδεικτικά οι πιο κάτω μνείες:  Σεναρίου , Ήχου, Μοντάζ, Σκηνογραφίας & Μουσικής

 

Βραβείο Φοιτητικής Επιτροπής για Καλύτερο Μουσικό Βίντεο: 500 Ευρώ – ΑΜΑΖΕ ΜΕ – Δίνεται από την Φοιτητική Κριτική επιτροπή του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ.

 

17. Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ διατηρούν το δικαίωμα να καταρτίζουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και να προβαίνουν σε αλλαγές όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

 

18. Για κυπριακές ταινίες απαιτείται:

α. Σύνοψη στα Ελληνικά και Αγγλικά για τις ελληνοκυπριακές ταινίες και σύνοψη στα Αγγλικά για τις τουρκοκυπριακές ταινίες.

β. Διανομή ρόλων και τίτλοι έναρξης/τέλους (credits) (σε ψηφιακή μορφή) και οι διάλογοι της ταινίας στα Αγγλικά.

γ. To online link θα πρέπει να έχει ενσωματωμένους τους αγγλικούς υπότιτλους

δ. Φιλμογραφία και βιογραφικό σημείωμα του σκηνοθέτη στα Ελληνικά και Αγγλικά. Για τις τουρκοκυπριακές ταινίες μόνο στα Αγγλικά.

 

19. Η άδεια χρήσης βαραίνει τον παραγωγό για κάθε ταινία που υποβάλλεται, με βάση τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.​

20. Η απόφαση των Διοργανωτών ως προς την ερμηνεία των παρόντων όρων και κανονισμών είναι τελεσίδικη.​

21. Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο ΔΦΜΜΚ σημαίνει την ανεπιφύλαχτη αποδοχή των παρόντων όρων και κανονισμών.​

22. Οποιαδήποτε νομική διαφωνία θα λυθεί μόνο σε κυπριακό δικαστήριο.

sm_submission_btn@2x-sky-gradient.png
logo2.png
Rules & Regulations

1. The International Short Film Festival of Cyprus (ISFFC) is organised by the Ministry of Education Culture, Sport and Youth of Cyprus and the Rialto Theatre from the 9th – 15th October 2021 at the Rialto Theatre in Limassol.

 

2. The main objective of the ISFFC is the promotion of the art of Cinema through the presentation of a diverse showcase of short films from around the globe. The aim of the festival is also to promote and propagate the production of short films and to develop a spirit of friendship and cooperation among filmmakers. Moreover, it presents the work of talented filmmakers who successfully use creative cinematic language forms and effectively tell a story in a short film. It is an annual event with free entrance.

 

3. Eligibility

a. All films in Competition should be Cyprus premieres.

b. Fiction, documentary, experimental, student and animation short films are eligible for participating in the festival's competition.

c. Films must not exceed 25 minutes in length.

d. Formats eligible for screening are the following: DCP, Quick Time: 720p - 1080p / H264, MPEG - 4: 720p - 1080p

e. The overall artistry and the quality of work, the dramaturgy level of the film and the originality of direction will be highly valued. Films not complying with the above standards or of pornographic content and/or films promoting war and racism shall be excluded from the festival.

 

4. Films will be screened in their original language with English and Greek subtitles.

5. No screening fees are paid to any participating films.

6. The International Short Film Festival of Cyprus was selected by the European Film Academy to join the network of its partner festivals. Further to the ISFFC’s inclusion in the EFA’s network, as of 2019, the Festival shall have the right to nominate one short film for the European Film Academy Awards.

 

7. National Competition Section

a. Cypriot Films compete both for the International Awards, as well as for the National Awards of the Ministry of Education and Culture of Cyprus.

b. Cypriot Directors who live and work in Cyprus or abroad may submit their work. It’s essential to attach when requested the official proof of Cypriot Citizenship (Identity / Passport).

c. Films must not exceed 25 minutes in length.

d. Films must have been completed after the 1st of January 2020.

e. Three film categories are accepted for Competition:

 • Short films (fiction, animation, experimental)

 • Short documentaries

 • Student short films (fiction, animation, experimental).

f. All films should be Cyprus Premieres.

g. Awards will be granted only in categories with more than one participation.

h. Films submitted in the National Competition Section should include at least 3 Cypriots in major credits.

i. Student films are accepted only if the director is Cypriot.

j. Student films are accepted only if the film is the student's graduation project. In this case, the application for participation should be accompanied by a certificate from the school/university where s/he studies.

k. Films in the National Competition Section should be in one of the two official languages of the Republic of Cyprus or should contain at least 50% of Greek or Turkish dialogues. In case of films whose narrative justifies the existence of a larger percentage of dialogues in a foreign language, the applicant should provide an explanatory note. The final decision rests with the pre-selection committee. This does not apply for student films which are allowed to have all the dialogues in a foreign language.

l. The financial awards will be granted to the Director.

m. Pre-selection committee:

 • The pre-selection committee consists of three members from the field of cinema.

 • The selection is made by simple vote.

 • The pre-selection committee is not obliged to provide a rationale for selection or rejection of films.

n. Only one film per participant may be submitted.

o. Films containing dialogues in a foreign language should be submitted with English subtitles.

p. The directors/producers of the films should complete and send the entry form in which they provide the technical details of the film and comply with the rules and regulations of the festival.

q. Submissions are open until 15th of June 2021.

r. The films that compete in the National Competition Section are selected after submission via the shortfilmdepot.com and filmfreeway.com platform.

s. Only the producers/directors of the selected films shall be notified in due time.

t. When notified for Official Selection, the producer or director should send a copy of their film in the screening format stated in their application.

u. Upon submission, the director or producer have no right to withdraw their participation.

v. Films that are publicly accessible and available on the Internet are excluded from the competition.

 

8. International Competition Section

a. The members of the Artistic Committee, appointed by the organisers of the festival, are film directors Mrs Alexia Roider and Mr Ioakim Mylonas.

b. International films competing in the International Competition Section will be selected and invited following their submission via filmfreeway.com. However, the artistic committee reserves the right to invite any other short films to directly participate, by granting them a special invitation.

c. Films must have been completed after the 1st of January 2020.

d. Short films accepted for competition can be fiction, experimental, animation, student or documentary shorts with a running time up to 25’.

e. When notified for Official Selection, the producer or director should send a signed application form stating all technical requirements to the following e-mail address: info@isffc.com.cy. The official screener should be sent online via a secure downloadable link or at the following address:

 

International Competition Section ISFFC

Rialto Theatre

19, Andrea Droussioti Str.,Heroes' Square,

3040 Limassol Cyprus

Tel: +35725343903 & +35725343907

Fax: +35725749663

info@isffc.com.cy

 

f. Only the director/producer of the selected films shall be notified in due time.

g. The financial awards shall be granted to the Director.

h. Only one film per participant may be submitted.

i. Films containing dialogues in a foreign language should be submitted with English subtitles.

j. All films should be Cyprus premieres.

k. Upon submission of the entry form, the director or producer has no right to withdraw their application.

m. The deadline for submissions via shortfilmdepot.com and filmfreeway.com is the 15th of June 2021.

 

9. “Amaze me” Competition Section

This competition programme includes top-notch music videos from around the world, invited by the Artistic Committee. A student jury from the Department of Multimedia and Graphic Arts of the Cyprus University of Technology shall decide about the relevant award.

10) “Parallel Programs”

A programme out of competition showcasing films that are invited and selected by the Artistic Committee.

11) Hospitality: The Festival covers the accommodation expenses for one participant from each film, up to five nights, and provides a sponsorship up to 100 euros for the air ticket.

12) The Organisers reserve the right to settle any issue not included in these rules and regulations.

13) Film excerpts of no more than 10% of the total duration shall be used for advertising and publicity purposes (online, TV etc.).

14) The Festival reserves the right to screen the selected films in its travelling programme in Cyprus, only for cultural purposes.

15) The Jury consists of five members and the meetings take place when at least three members are present.

a. The Jury has the responsibility for granting the awards for both sections of the Festival.

b. No member of the Jury should be directly or indirectly involved in a film in competition.

c. During the Jury meetings a representative of the organizers shall be present yet having no right to vote.

d. The Jury Members are not allowed to release to the daily press or to any interested parties anything that concerns its procedures before the official announcement. Furthermore, they are not allowed to express their views about the participating films outside official meetings and before the official announcement of the final decision.

e. Decisions are made by the majority of the members' votes.

f. In case of equality of votes, the president has the winning vote.

g. Rationales shall be drawn up and announced only for the winning films.

h. The Jury reserves the right not to present any or all of the awards stated in the rules.

 

16) Awards

International Competition

 • 1st Prize for Best Short Film: 4000 euro

 • Best Director Award: 2500 euro

 • 2nd Prize for Best Short Film: 1500 euro

 • Best Documentary Award: 3000 euro

 • The Jury may give up to 3 Special Mentions in the International Competition Section.

 • One ISFFC nomination for the European Film Academy Awards according to the regulations set by the European Film Academy.

National Competition

 • 1st Prize for Best National Film: 4000 euro

 • 2nd Prize for Best National Film: 2500 euro

Best Director Award "Ntinos Katsourides": Includes the amount of 2.500€,  an offer from the

Cultural Services, of the Cyprus Ministry of Education, Culture, Sports and Youth and the Provision of technical equipment for the director’s next short film (in services).

 • Best Cinematography Award: post-production services, colour correction & DCP in HD – by Stefilm. 

 • Best Actor / Actress Award (National Competition Section): 500 euro - Limassol Municipality.

 • For the National Competition Section, the following Special Mentions may be given: Screenplay, Sound, Editing, Art Direction and Music

Student Jury Award for Best Music Video in the Amaze Me competition section: 500 euro. Student jury from the Department of Multimedia and Graphic Arts – Cyprus University of Technology.​

17) The Festival Organisers reserve the right to organise the Festival's programme and proceed to any changes if thought fit.

18) For Cypriot films the following are required:

 1. Summary in Greek and English for Greek Cypriot films, summary in English for Turkish Cypriot Films.

 2. Main Cast and Credits (in digital form), as well as the dialogue list of the film in English.

 3. The online link must have embedded English subtitles.

 4. Filmography and biography of the director in English and Greek for the Greek Cypriot films and only in English for the Turkish Cypriot films.

 

19) Copyright clearance is the responsibility of the producer for each submitted film, pursuant to the provisions of the intellectual rights law.

20) The decision of the Organisers, as to the interpretation of the rules and regulations, is final.

21) Submission of the entry form to the ISFFC implies the unconditional acceptance of these rules and regulations.

22) Any legal disputes shall only be settled by the Cypriot Court.

bottom of page