top of page

isffc 2014  Short Reports

Ένα μεγάλο χειροκρότημα   18.10.14

 

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου είναι Διεθνές και πολύ του αξίζει. Είναι φρέσκια και ενδιαφέρουσα διοργάνωση που καταφέρνει να σου κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Σε φέρνει σε επαφή με πολλούς και πολύ σημαντικούς ανθρώπους, δημιουργούς και τάσεις. Είναι πολύ όμορφο κάθε βράδυ για μια εβδομάδα να συναντιέσαι, να παρακολουθείς, να προβληματίζεσαι, να “κλαμουρίζεσαι” σε κάποιες περιπτώσεις, να διαφωνείς κάθετα με τη θεματολογία κάποιων εξ αυτών αλλά και τις προσεγγίσεις κάποιων άλλων, αλλά να μην βαριέσαι σε καμία.

 

Τόσο η έναρξη, όσο και η λήξη του φεστιβάλ υπήρξαν ιδιαίτερες. Η έναρξη μας έμαθε -αν μη τη άλλο- τι είναι το 3D Mapping. Λίγο το έχεις; Είδα με τη πρόσοψη του Ριάλτο να μεταμορφώνεται, να αλλάζει και να ζωντανεύει.

 

Στη λήξη οι εκπλήξεις σημειώθηκαν μέσα στο θέατρο. Όταν οι προβολές ολοκληρώθηκαν και ενώ όλοι περιμέναμε να αρχίσει η τελετή απονομής των βραβείων, από το κοινό, σηκώθηκε μια κυρία, η εξαιρετική Ελεονόρα Ρούσσου, και άρχισε να παίζει φλάουτο. Έτσι ξαφνικά. Τα βλέμματα -όπως ήταν αναμενόμενο και προσδοκώμενο- στράφηκαν επάνω της. Το χειροκρότημα που ακολούθησε ήταν δυνατό και παρατεταμένο. Το ίδιο έγινε και μετά τη χορωδία πήρε τη σκυτάλη και τραγούδησε καντάτα του Bach και Stabat Mater από ον εξώστη του θεάτρου.

 

Αν δεν σου λένε κάτι οι εκπλήξεις αυτές επειδή εκεί δεν ήσουν, ούτε σου πολυαρέσει το φλάουτο, σκέψου μόνο τον παράγοντα έκπληξη και τη διάθεση προσφοράς που χαρακτηρίζει τους οργανωτές, και ίσως το εκτιμήσεις καλύτερα.

 

Την παρουσίαση του φετινού φεστιβάλ, ανέλαβε η συμπαθέσταστη Ελίζα Πατσαλίδου την οποία αν δεν θυμάσαι, μπορείς να ακούσεις Mikro και να θυμηθείς με μεγάλο ενθουσιασμό!

 

Τα βραβεία που δόθηκαν αποτελούν μια επιβράβευση και βοήθεια προς τους δημιουργούς των ταινιών και δίνονται με την ελπίδα πως η δημιουργικότητα δεν θα εξαφανιστεί, ακολουθώντας τη μοίρα των χρηματοδοτήσεων και της οικονομικής ανέχειας.

 

 

 

 

 

 

Ενδιαφέρουσες ιστορίες, όμορφα ειπωμένες   16.10.14  

 

Μερικά πράγματα έχουν την υποχρέωση να είναι απλά.

 

Κάποιες ιστορίες οφείλουν να μην υπερβάλουν, να λένε αυτό που θέλουν χωρίς περιστροφές. Να ενδιαφέρονται για το ακροατήριο ή τους θεατές τους και να τους σέβονται. Να επιδιώκουν να τους προσφέρουν χαρά, κάποιες φορές φόβο, να προκαλέσουν θυμό, να επιδιώξουν να δουν την έκπληξη σχεδιασμένη στα πρόσωπά τους, να νιώσουν θλίψη ή έστω αηδία.

 

Δεν έχει σημασία τι θα προκαλέσει η ιστορία στον θεατή ή τον ακροατή της. Έτσι και αλλιώς ποτέ δεν θα καταφέρει κανείς να μεταφέρει το ίδιο συναίσθημα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και την ίδια ακριβώς ένταση. Αυτό που μπορεί και θα έπρεπε να επιδιώξει να κάνει, είναι να πει μια ενδιαφέρουσα ιστορία, με όμορφο τρόπο, με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

 

Και την Πέμπτη (16/10) τέτοιες ήταν οι ιστορίες που απολαύσαμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους και είναι τόσο φερέλπιδο και όμορφο που υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μοιρaστούν και ενδιαφέρονται να δώσουν! 

 

 

 

 

Amaze, me τους φοιτητές του ΤΕ.ΠΑ.Κ.    15.10.2014

 

Η Λεμεσός είναι πολλά και όμορφα πράγματα.

 

Είναι μια πόλη ζωντανή, φρέσκια και ενδιαφέρουσα. Είναι γεμάτη ετερόκλητα στοιχεία και ανθρώπους που αγαπούν την πόλη τους και όλα όσα, αυτή τους προσφέρει.

 

Αυτά τα χαρακτηριστικά ενισχύονται από την πολυάριθμη φοιτητική κοινότητα του ΤΕ.ΠΑ.Κ. την οποία δεν θα μπορούσε το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, να μην προσεγγίσει, εμπλέξει και φέρει κοντά στη διοργάνωση.

 

Στο Τμήμα Πολυμέσων του ΤΕ.ΠΑ.Κ. αυτή τη στιγμή “αναγιώνονται” όπως πολύ επιτυχημένα περιγράφεται στην κυπριακή διάλεκτο, η επόμενη γενιά κινηματογραφόφιλων και κινηματογραφιστών -με την πολύ διευρυμένη έννοια του όρου.

 

Την Τετάρτη (15/10), μετά την ολοκλήρωση της προβολής των ταινιών του διαγωνιστικού τμήματος, στην Πλατεία Ηρώων, οι θεατές παρακολούθησαν μια επιλογή μουσικών video clips, τα οποία δεν βλέπουμε στα μουσικά κανάλια. Videos δημιουργών που με χαμηλό προϋπολογισμό αλλά πολύ μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνουν, έφτιαξαν μικρά αριστουργήματα.

 

Είναι η δεύτερη χρονιά που παρουσιάζεται ένα διαγωνιστικό πρόγραμμα στο οποίο κριτές, είναι οι φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Το φεστιβάλ δίνει το βήμα και την ευκαιρία στους φοιτητές να έρθουν πιο κοντά σε μια βιομηχανία που τους ενδιαφέρει, προσφέροντάς τους την δυνατότητα να συνδυάσουν την ακαδημαϊκή με την πρακτική προσέγγιση του αντικειμένου των σπουδών τους. Πολύ σημαντικό είναι επίσης πως στους νικητές δίνεται χρηματικό έπαθλο που μπορεί πρακτικά να ενισχύσει τη προσπάθειά τους.

 

Amazing!

 

 

 

Η cool-τούρα του cult  14.10.2014

 

Είναι σύνηθες φαινόμενο στα φεστιβάλ μικρού μήκους, να αδειάζει η αίθουσα μετά το πρώτο διάλειμμα. Μετά και το δεύτερο, οι θεατές περιορίζονται στους τεχνικούς , τους σκηνοθέτες των οποίων οι ταινίες είχαν την ατυχία να προβληθούν αργά, και οι συγγενείς αυτών.

 

Αυτό συμβαίνει στα άλλα φεστιβάλ. Στο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Κύπρου, οι προβολές ξεκινούν στις οκτώ και μισή. Περίπου μιάμιση ώρα μετά πραγματοποιείται το πρώτο διάλειμμα. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, αρχίζουν και πάλι οι προβολές για να ολοκληρωθούν πριν τα μεσάνυχτα.

 

Την Τρίτη το βράδυ -μια από τις πιο όμορφες από άποψη προσέλευσης και ζωντάνιας νύχτες του φεστιβάλ- οι προβολές συνεχίστηκαν στη Πλατεία Ηρώων. Οι μικρομηκάδες ήρωες, παρακολούθησαν οκτώ ταινίες μικρού μήκους με μια cult ιδιαιτερότητα.

 

Cult, splatter και “αίματα” που νόμιζες πως θα ξεχειλίσουν από την οθόνη σε ένα αφιέρωμα ταινιών που αγαπάς να μισείς και μισείς που αγαπάς αλλά δεν μπορείς επ΄ουδενί να σταματήσεις να απολαμβάνεις.

 

Οι “καλύτερες” cult ταινίες μικρού μήκους, παρά το οξύμωρο της υπόθεσης, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και ένα σαρδόνιο χαμόγελο στα χείλη... 

 

 

 

Η μεγάλη ευθύνη του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

 

Ο Ιωακείμ Μυλωνάς, δεν είναι απλά και μόνο μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Αγαπάει το φεστιβάλ και μέσα από τη θέση του στη Καλλιτεχνική Επιτροπή προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει αυτή την αγάπη και τον ενθουσιασμό, αποδεχόμενος την ευθύνη και προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα φεστιβάλ αντίστοιχο των προσδοκιών.

 

“Η ευθύνη για εμάς είναι πολύ μεγάλη καθώς εκτός του ότι θα πρέπει να διαλέξουμε πολύ καλές ταινίες, για να παρουσιάσουμε σε ένα τόσο απαιτητικό κοινό, θα πρέπει αντίστοιχα να προσκαλούμε τους κατάλληλους ανθρώπους για να απαρτίσουν τη κριτική επιτροπή. Η κριτική επιτροπή πρέπει να έχει βαρύτητα και αξιοπιστία. Τα βραβεία που δίνονται πρέπει να επιλέγονται από ανθρώπους που κατέχουν το αντικείμενο”.

 

“Καταφέραμε μέσα σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να φέρουμε ανθρώπους πολύ γνωστούς στο χώρο, με διεθνή αναγνώριση και σημαντική καλλιτεχνική προσφορά. Και αυτοί οι άνθρωποι έρχονται στην Κύπρο καλεσμένοι ενός φεστιβάλ που έχει ήδη -και συνεχίζει- να δημιουργεί πολύ καλό όνομα”. 

 

“Υπήρχε μεγάλη ανυπομονησία και αυτή η προσμονή ήταν έκδηλη. Γνωρίζαμε πως ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Κάθε χρόνο λοιπόν προσπαθούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, να παρουσιάσουμε κάτι καινούριο, κάτι φρέσκο. Αυτή είναι και μια προϋπόθεση που οφείλει να ικανοποιεί κάθε φεστιβάλ, η παρουσίαση του καινούργιου. Με την ίδια λογική που παρουσιάζουμε την πρόσφατη παραγωγή ταινιών, έτσι πρέπει να παρουσιάζουμε και τις πιο πρόσφατες τάσεις στις παράλληλες εκδηλώσεις”.

 

“Η Ένωση Σκηνοθετών, επιδιώκει να δημιουργεί ένα πολύ όμορφο κλίμα ανάμεσα στα μέλη. Για αυτό και φέτος διευθετήσαμε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Να γνωριστούμε, να συσφίξουμε τις σχέσεις, να δημιουργήσουμε. Και μπορούμε να το κάνουμε”.

 

“Ξεκινάμε την προετοιμασία του κάθε φεστιβάλ, με τη λήξη του προηγούμενου. Και φέτος, την επομένη της λήξης του φεστιβάλ, θα συναντηθεί όλη η ομάδα για να αρχίσουμε την προετοιμασία του επόμενου. Ο πέμπτος χρόνος του φεστιβάλ πρέπει να είναι ξεχωριστός και ιδιαίτερος. Μετά τη φετινή έναρξη, οι προσδοκίες είναι πολλές και η φιλοδοξία για το μέλλον του φεστιβάλ πολύ μεγάλη.”

 

 

 

 

Ένα μεγάλο φεστιβάλ μικρού μήκους

 

Ο Ιωακείμ Μυλωνάς, μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής, στο διάλειμμά των προβολών, μας παρουσίασε το φεστιβάλ και τις ιδιαιτερότητές του. Μέσα σε δεκαπέντε λεπτά κατάφερε να δημιουργήσει ακόμη έναν ορκισμένο μικρομηκά καθώς μας αποκάλυψε την ουσία και τη φιλοσοφία πίσω από τις προβολές!

 

“Πρόκειται για ένα πολιτιστικό προϊόν που προσφέρεται δωρεάν και αυτό είναι ένα από τα πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά του. Δεν πρόκειται για μια εφήμερη σημασία, δεν περιορίζεται στην εποχή που διανύουμε, την εποχή της κρίσης. Είναι πολύ σημαντικό γενικά να προσφέρεις πολιτισμό δωρεάν, προσβάσιμο σε όλους”.

 

“Εκτός αυτού, φέτος ειδικά, θεωρώ πως το ότι όλες οι κυπριακές παραγωγές που συμμετέχουν, είναι ανεξάρτητες, αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο. Επιχορήγηση, δεν έλαβε καμία ταινία. Όπως φαίνεται, μαζεύονται παρέες και κάνουν ταινίες. Και μάλιστα τις κάνουν τόσο καλά που αυτές οι ταινίες ταξιδεύουν στο εξωτερικό και βραβεύονται! Είναι κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Όλα τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια και σαν καλλιτεχνική επιτροπή είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που αυτές οι ταινίες συμμετέχουν στο φεστιβάλ μας και εμείς παρουσιάζουμε τη δουλειά τους”.

 

“Τη δεδομένη στιγμή, αυτό είναι το μέλλον. Αυτό γίνεται στην Κύπρο, αυτό έκαναν στην Ελλάδα ακι παρακολουθήσαμε μια παραγωγική άνθηση. Ξαφνικά έκλεισε η στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων και θα έπρεπε όλοι να επικεντρωθούμε στο να πούμε καλές ιστορίες. Να σκεφτούμε το σενάριο, να πούμε μια καλή ιστορία. Όταν άρχισαν να σκέφτονται το σενάριο και κατ΄επέκταση τα τεχνικά, άρχισε να αναδεικνύεται μια γενιά σκηνοθετών που όχι μόνο έχουν κάτι να πούνε, αλλά επίσης ενδιαφέρονται και εκτός Κύπρου να ακούσουν αυτό που έχουν να πουν”.

 

“Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι πως οι διοργανωτές, τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και το Θέατρο Ριάλτο, πέραν του ότι εμπιστεύτηκαν την Αλεξία (Ρόιτερ) και εμένα -σχετικά νεαρά άτομα, μας προσέφεραν απλόχερα την εμπιστοσύνη τους και αυτό είναι πολύ σπουδαίο και σπάνιο”.

 

“Το ότι το φεστιβάλ πραγματοποιείται στη Λεμεσό είναι άξιο αναφοράς. Η πόλη έχει μια παράδοση στα πολιτιστικά δρώμενα, ίσως περισσότερο από τις υπόλοιπες πόλεις. Από την πρώτη χρονιά που έγινε διεθνές το συγκεκριμένο φεστιβάλ, προϋπήρχε σαν εθνικό, νιώθαμε πως ο κόσμος ήταν ήδη έτοιμος και ενδεχομένως να αργήσαμε να ικανοποιήσουμε την επιθυμία του”.

 

 

 

Η πιο ζωντανή δεύτερη βραδιά στην ιστορία του φεστιβάλ  12.10.2014

 

Το μομέντουμ της βραδιάς έναρξης συνεχίστηκε και κατά τη δεύτερη βραδιά του φετινού φεστιβάλ, με αναπάντεχα πολύ κόσμο να κατακλύζει το Θέατρο Ριάλτο και την Πλατεία Ηρώων.

 

Αυτό, προς ευχάριστη έκπληξη διοργανωτών και φανατικών του είδους, αφού είθισται τη δεύτερη βραδιά η προσέλευση να κυμαίνεται σε αρκετά χαμηλότερα από την πρώτη επίπεδα.

 

Τα μέχρι πέρσι όμως δεδομένα φαίνεται πως αποτελούν παρελθόν, αφού τόσο το εσωτερικό του Θεάτρου κατά τη διάρκεια των προβολών χθες βράδυ όσο και το χαλαρό σκηνικό που στήθηκε έξω στην Πλατεία Ηρώων ήταν συνεχώς γεμάτα από κόσμο.

 

Την προσοχή των φανατικών μικρομηκάδων τράβηξε ασφαλώς το δίωρο master class που δόθηκε στις 6 το απόγευμα από τον Dan Muggia, μέλος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ και από τα άτομα που έχουν διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην αναγέννηση των ταινιών μικρού μήκους στο Ισραήλ.

 

Μεταξύ πολλών και ενδιαφερόντων, ο Μuggia εξήγησε πως δεν υπάρχει μία διεθνής νόρμα που να καθορίζει με σαφήνεια ποια είναι η χρονική διάρκεια που πρέπει να έχει μια ταινία για να θεωρηθεί μικρού μήκους ενώ τόνισε πως οι πιο πετυχημένες μικρού μήκους είναι αυτές που χαρακτηρίζονται από απλότητα και επικεντρώνονται στην ουσία.

 

Στη συνέχεια και προβάλλοντας παραδείγματα από τη χώρα του, μίλησε για το «θεματάκι» που έχουν οι Ισραηλινοί μικρομηκάδες να μη δίνουν ποτέ τη λύση και το «happy end» στο κλείσιμο των ταινιών τους, γεγονός που προφανώς αντικατοπτρίζεται στην ταραχώδη πολιτική κατάσταση της περιοχής.

 

Κατά τ ‘ άλλα, η βραδιά κύλησε φίνα, με θερμά χειροκροτήματα στο τέλος κάθε προβολής και πολύ νεαρόκοσμο που έμεινε μέχρι το τέλος.

 

Πάντως, εύσημα πρέπει να δοθούν στην απόφαση των διοργανωτών να μεταφέρουν φέτος τις «παράλληλες εκδηλώσεις» από τη διπλανή στο Ριάλτο γκαλερί στην Πλατεία έξω, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο στο φεστιβάλ έναν πολύ πιο εξωστρεφή χαρακτήρα.

 

Επειδή, τέλος, ο διάβολος βρίσκεται στη λεπτομέρεια και πρέπει να τα λέμε αυτά, «thumbs up» στις σωστότατες μουσικές επιλογές στα decks κατά τη διάρκεια του διαλείμματος καθώς και στα νοστιμότατα και ποσοτικά ικανοποιητικά μπέργκερς και χοτ – ντόγκς που «παίζουν» -επίσης για πρώτη φορά φέτος- μεταξύ των προβολών.

 

 

 

 

 

Η καλή παρέα και οι καλές ταινίες  12.10.2014

 

Η ενθουσιώδης αντίδραση του κοινού στην εντυπωσιακή έναρξη αλλά και στις μαγευτικές ταινίες της πρώτης ημέρας, γέμισε άπαντες με αισιοδοξία για την εξέλιξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους!

 

Την Κυριακή, η καλλιτεχνική επιτροπή, πιστή στους στόχους του φεστιβάλ αλλά και τη θέση πως το isffc αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη προώθηση της κουλτούρας, “κοινότητας” και πλατφόρμας που παράγει, απολαμβάνει και δημιουργεί κινηματογράφο, φρόντισε να προσφέρει μια ακόμη αφορμή για συνάντηση των Κυπρίων σκηνοθετών.

 

Απέναντι από το θέατρο “Ριάλτο”, στην Πλατεία Ηρώων, τα μέλη της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου αλλά και οι δημιουργοί των κυπριακών ταινιών που συμμετέχουν στο Εθνικό Διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ, συναντήθηκαν το μεσημέρι, λίγες ώρες πριν το master class του Dan Muggia.

 

Είναι πάντοτε διασκεδαστικό να συναντάς φίλους, πόσω μάλλον φίλους με τους οποίους μοιράζεσαι τα ίδια ενδιαφέροντα και απολαμβάνεις με την ίδια αγάπη τις ευρηματικές και ευφάνταστες ταινίες μικρού μήκους. Όταν δε, αυτοί οι φίλοι βρίσκονται στη Λεμεσό για να στηρίξουν με την παρουσία τους -και φυσικά τις ταινίες τους- το Φεστιβάλ, τότε η συνάντηση είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα.

 

Η συγκεκριμένη πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα. Παλιοί φίλοι, νέα πρόσωπα, εν δυνάμει συνεργασίες, ανταλλαγή απόψεων, καινούριες προτάσεις και φρέσκιες ιδέες. Πάντα οι σχέσεις μεταξύ των φίλων δυναμώνουν γύρω από ένα τραπέζι με νόστιμο φαγητό και παγωμένη μπύρα. 

 

 

 

 

 

 

Μερικές φορές, είναι καλύτερα να μένεις απ΄έξω.  11.10.2014

 

Στην έναρξη ενός φεστιβάλ, συνήθως πηγαίνεις νωρίς για να πιάσεις καλή θέση, να βρεις το ιδανικό, προς θέαση, σημείο στη μέση της πλατείας, όχι τελείως μπροστά, αλλά όχι και πολύ πίσω. Παρόλο που έχεις κάνει την κράτηση online, θέλεις να είσαι έγκαιρα εκεί, να καθίσεις και να είσαι πανέτοιμος να απολαύσεις το θέαμα. Θέλεις να πας νωρίς για να κοινωνικοποιηθείς, να προλάβεις να χαιρετήσεις φίλους και γνωστούς, να πιείς τη μπύρα σου πριν μπεις στην αίθουσα.

 

Αυτά έκανες συνήθως. Μέχρι που το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Κύπρου, συμπεριέλαβε στην έναρξή του, ένα θέαμα που σε κάνει να θέλεις να μείνεις έξω από το θέατρο.

 

Ο προτζέκτορας προέβαλε στην πρόσοψη του θεάτρου Ριάλτο πόσα λεπτά μας χώριζαν από την προβολή του 3D δημιουργικού που ετοίμασαν ειδικά για τη περίσταση.

 

00:03, 00:02, 00:01. Τα φώτα έσβησαν, καπνοί έκαναν τον χώρο πιο ατμοσφαιρικό και η μαγεία ξεκίνησε. Φώτα, μουσική και μια τεχνολογία που δεν με ενδιαφέρει να καταλάβω, όσο να θαυμάσω, δημιούργησαν ένα πρωτόγνωρο θέαμα. Η πρόσοψη του Ριάλτο, άλλαξε, φωτίστηκε, μεταβλήθηκε, παρουσίασε γεωμετρικά σχήματα, περίτεχνες συνθέσεις, ευφάνταστα σχήματα και ένα θέαμα που μέσα σε λίγα λεπτά μετέβαλε τη ψυχολογία των θεατών, μας ενθουσίασε και μας έκανε να προσδοκούμε την έναρξη των προβολών ακόμη περισσότερο. Η τρισδιάστατη προβολή ολοκληρώθηκε. Το τέταρτο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους είναι γεγονός!

 

Η διάθεση του κόσμου με το τέλος την τρισδιάστατης προβολής ήταν εντυπωσιακά ανεβασμένη. Δεν ήταν μόνο η προβολή με τεχνολογία 3D Mapping που δημιούργησε κλίμα ενθουσιασμού. Όταν υπάρχει ανταπόκριση, όταν το θέατρο είναι γεμάτο, όταν δεν υπάρχει θέση διαθέσιμη, τότε η επιθυμία σου να παρακολουθήσεις το φεστιβάλ μεγαλώνει.

 

Νεαρόκοσμος, ενθουσιασμένος και γεμάτος προσδοκίες για ένα διεθνές φεστιβάλ με ενδιαφέρουσες συμμετοχές που παρουσιάζουν νέες τάσεις, συστήνουν νέους δημιουργούς και προβάλουν θέματα με τρόπο σύγχρονο, μοντέρνο και αξιο θέασης.

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους είναι μεγάλη αγάπη και μετά τη χτεσινοβραδινή έναρξη, ακόμη μεγαλύτερη! 

 

 

 

 

 

 

 

Μπες στο πρόγραμμα   10.10.2014

 

Η αποβάθρα του Εναερίου τη Παρασκευή το απόγευμα “μπήκε σε πρόγραμμα” με τους εθελοντές του International Short Film Festival να ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις κυπριακές και διεθνείς ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια αυτού.

 

Ντυμένοι στα πράσινα και με το πρόγραμμα ανά χείρας, οι μικρομηκάδες ενημέρωσαν  για την έναρξη του φεστιβάλ, για τις κυπριακές και διεθνείς συμμετοχές και τις τρισδιάστατες προβολές της έναρξης.

 

Ένα διεθνές φεστιβάλ διοργανώνεται στη Λεμεσό και καλεσμένοι να το απολαύσουν είναι όλοι!

 

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την έναρξη του φεστιβάλ. In a short το φεστιβάλ θα είναι πραματικότητα. Είσαι έτοιμος;

 

 

 

 

 

 

 

Pre -funked up- Launched Party   10.10.2014

 

Με μια απροσδόκητη pop up εμφάνιση την Παρασκευή το βράδυ, το φεστιβάλ “απαρνήθηκε” για λίγο την οικεία Πλατεία Ηρώων και μετέφερε το pre launch party του Διεθνούς Φεστιβάλ Μικρού Μήκους, στη παραλία.

 

Οι καταπληκτικοί “Funked Up Project” μάγεψαν τους πάντες και “ανάγκασαν” όσους περνούσαν από τον πεζόδρομο να σταθούν και να απολαύσουν.

 

Pop, rock, blues, funck και soul στο ρεπερτόριό τους σε υπέροχες διασκευές και αυτοσχεδιασμούς. Δεν ήξερες τι να περιμένεις, αλλά ήσουν σίγουρος πως ότι και να ήταν θα ήταν υπέροχο και οι “Funked up Project” δεν μας απογοήτευσαν.

 

Όλα τα μαγαζιά του Εναερίου, για λίγες ώρες, υιοθέτησαν τις μουσικές επιλογές των Funked Up. Το “γρανάζι” και η μελωδικότητα της φωνής του Πέτρου Γρηγορά συνυπήρχαν με έναν πολύ ιδιαίτερο και καθηλωτικό τρόπο.

 

Αφήνοντας τις πιο funky εντυπώσεις και κάνοντας ένα μοναδικό ποδαρικό, περιμένουμε με μεγαλύτερη ανυπομονησία τη σημερινή έναρξη του φεστιβάλ.

 

Οι τρισδιάστατες προβολές στο κτήριο του Ριάλτο, θα σημάνουν την έναρξη στις 20:30, όπου θα παρακολουθήσουμε ένα δημιουργικό, ειδικά σχεδιασμένο για το φεστιβάλ.

 

Το Διεθνές φεστιβάλ Μικρού Μήκους σκοπό έχει να παρουσιάσει νέες ταινίες, δημιουργούς και τάσεις. Η τεχνολογία 3D Mapping που χρησιμοποιήθηκε για την αναπαραγωγή των τρισδιάστατων εικόνων της έναρξης, είναι μια από τις νέες καινοτομίες και προτάσεις του φεστιβάλ. Είσαι έτοιμος να και για τις υπόλοιπες;

 

 

 

 

 

bottom of page